Praktické rady na tému chlieb
Prinášame Vám zopár rád, tipov a zaujímavých odporúčaní na tému krájania i skladovania chlebíka. Ak neviete, ktorý chlebík sa hodí ku ktorému syru, či vínku, nech sa páči, začítajte sa.
Ako správne krájať chlieb?
Nôž na krájanie chlebaPri krájaní chleba je dôležitý ostrý a čistý nôž s vrúbkovanou čepeľou a nešmykľavou rukoväťou. Ideálne je použitie drevenej doštičky a klasického noža na chlieb s vrúbkovaním. Tip na krájanieVyskúšajte niekedy nakrájať čerstvý chlieb s nahriatym nožom! Čepeľ noža ponorte do teplej vody, osušte ju krátko kuchynskou utierkou a začnite krájať. Týmto spôsobom nezostanú na noži nalepené žiadne omrvinky. |
Ako správne skladovať chlieb?Ako predĺžiť jeho trvanlivosť?
Chlieb uchovávajte v suchom a vzdušnom prostredí; chlieb musí dýchať.
|
Naše tipy pre Vás
Chlieb v kombinácii s vínom a syrom
Zozbierali sme pre Vás zopár tipov a už teraz Vám prajeme DOBRÚ CHUŤ.
Vo všeobecnosti platí pravidlo:
Čím korenistejší je chlieb, tým jemnejší by mal byť syr, či víno.
Čím jemnejší je chlieb, tým silnejšie môže byť víno alebo syr.
Kombinácie chleba s vínom
Svetlý pšeničný chlieb, tekvicový chlieb, slnečnicový chlieb
suché a polosuché víno s jemnou kyslosťou ako napr. Veltlínske zelené, Rulandské biele, Neuburger
Zmesové chleby (ražno-pšeničný alebo pšenično-ražný chlieb)
silnejšie biele víno alebo elegantné červené vína ako napr. Blauer Zweigelt alebo aj Chardonnay
Olivová ciabatta
Sauvignon Blanc
Špaldový chlieb, grahamový chlieb, orechový chlieb
silné biele vína alebo sladké ovocné červené vína ako napr. Chardonnay príp. Pinot Noir
Chlieb z kamennej pece, ražný chlieb
suché a silné vína